Mire használjuk a támogatásokat?

Mire használjuk a támogatásokat?

Az elmúlt évben befolyt támogatásokból osztályunk több olyan készüléketre be tudott ruházni, amelyek nagyban megkönnyítik betegeink felépülését. Köszönjük mindenkinek, akik akár anyagiakban, akár eszközökben támogatni tudtak!

Maszkos segédeszközök, babyhaler

A légúti betegségek modern gyógyszerei majdnem kizárólag belélegezendő spray. Használatuk nagy előnye, hogy a tablettáknál jóval kisebb dózisú gyógyszert a betegség helyére (orrüreg vagy alsó légutak) juttatva sokkal gyorsabban és erőteljesebben hatnak és jóval kevesebb mellékhatásuk van. Hátrányuk, hogy csak akkor hatnak, ha megfelelő technikával az előirt gyakorisággal, és dózisban alkalmazzuk őket A gyermek együttműködése, főleg kifejezett fulladás esetén csekély az esetek zömében. Ezért ezeket a gyógyszereket t maszkos segédeszközzel célszerő adni. (Forrás: Dr.Szijjártó László gyermekpulmonológus)

Inhalátorok

A légúti betegségben szenvedő gyerekek fontos gyógyászati kelléke az inhalátor, amely segít a gyors, hatékony gyógyulásban a köhögés sokféle típusában. Jótékony hatásai ismertek az arcüreggyulladásban, kruppos tünetek esetén, de segít az alsó légútak terápiája során is, mint például az asztma és a hörgőhurut.
A légutak kezelésekor sok esetben elég ha tiszta fiziológiás sóoldatot vagy salvus vizet használunk. A komolyabb légúti megbetegedések esetén az inhalátorral bevitt gyógyszernek hosszabb a hatóideje, és a csecsemőknél is alkalmazható, hiszen minden káros hatástól mentes. Lényege, hogy nem terheli a gyomor- és bélrendszert, a szervezetnek csak azt a részét kezeli, amelynek szüksége van a terápiára.

Gyógyítás inhalátorral

Ultrahang

Az ultrahang (UH) vizsgálat vagy képalkotás, másképp szonográfia egy olyan vizsgáló eljárás, amely során egy ún. vizsgálófej segítségével magas rezgésszámú (magas frekvenciájú) hangot bocsátunk az emberi testbe. A hang a különböző szövetek határairól visszaverődik. A visszaverődő hanghullámokat ugyanazon vizsgálófej segítségével felfogjuk és a számítógép azokat képpé alakítja. Az ultrahangos vizsgálat egy fájdalmatlan, emberi szervezetre nem káros, ún. „real-time” módú vizsgálat.

Koraszülött Részlegünkön különösen fontos, hogy az intenzív terápiát igénylő, sokszor alacsony születésű súlyú piciket nem kell a vizsgálathoz más osztályra szállítani, hanem az az inkubátor mellett könnyedén elvégezhető. A készülék lehetővé teszi a hasi, lágyrész illetve a még nyitott kutacson történő agyi ultrahang vizsgálatot.

Mobil klíma

A tavaly kapott mobilklímák elviselhetőbbé tették a nyári nagy melegekben az osztályos kezelést betegeink számára. Különösen fontos ez például az asthmás roham, vagy a kiszáradás miatt felvételre került gyermekek számára, akiknek így a nagy meleg nem jelent plusz terhelést.

Plazma tv-k, DVD lejátszó, akvárium

Mindig igyekszünk barátságosabbá, otthonosabbá varázsolni osztályunkat, hogy a kórházban
eltöltött idő gyorsabban, kellemesebben teljen betegeink illetve szüleik számára is.