Közel 200 ezer forintot adományoztak az újszülöttek számára

Közel 200 ezer forintot adományoztak az újszülöttek számára

Mintegy 200 ezer forintot adományozott a Soproni Gyógyközpontban cseperedő, idő előtt megszületett apróságok számára Kerata Dóra. A koraszülöttek világnapjához csatlakozó, november 18-án tartott jótékonysági edzés keretében összegyűlt összeget egy fontos eszközre fordítja az intézmény.

– A tréningen népes csapat mozgott együtt a nemes ügy érdekében – emelte ki Kerata Dóra fitnesz edző. – A résztvevők 500, illetve 1200 forintos jegyekkel támogathatták az apróságokat. Ezekből összesen 186 ezer forint gyűlt össze, ezt mintegy 200 ezer forintra egészítették ki. Úgy döntöttünk, hogy az adományt a koraszülöttek támogatására ajánljuk fel – fejtette ki.

Az intézmény az összeget a koraszülöttek számára fontos eszközre fordítja. – Már új helyen folytatjuk az újszülöttek szülőszoba körüli ellátását. Nem titok, hogy itt idő előtt, illetve kisebb súllyal világra jövő koraszülötteket is ápolunk, hogy az édesanyák a közelükben lehessenek – világított rá dr. Gelencsér Éva neonatológus főorvos. – Amire  Dóra csapata, illetve a többi jótékonykodó által adott összeget szeretnénk fordítani, az egy bioptron lámpa. Ez egy professzionális eszköz, amely a mérete lévén lehetővé teszi, hogy az inkubátorokban, az apróságok mozgatása nélkül tudjuk megvalósítani a koraszülöttek bőrápolását – részletezte.

Kerata Dóra biztos abban, hogy csapata jövőre is hasonlóképpen fontosnak fogja tartani, hogy támogassa a Soproni Gyógyközpontot.