Sikeres adománygyűjtés!

Sikeres adománygyűjtés!

Egyedülálló összefogás jellemezte a lisztérzékenység szűrésére indított gyűjtést. A felajánlásokkal együtt  már összesen 1.350.000Ft áll rendelkezésre.

Dr. Freyler Erzsébeta Soproni Önkormányzattól kapott Király Jenő Díjjal járó honoráriumát 170.000 Ft-ot ajánlott fel a célra, valamint a több mint 1 évtizede alapítványunkat támogató Borossay Györgyáltal szervezett Vas Villa Kerékpártúra idei 100.000 Ft-ját is erre fordítjuk. Ezt az összeget alapítványunk az egyéb felajánlásokból származó (pl.: adó 1%) tőkéjéből 230.000 Ft-al egészíti ki. 850.000 forintot adományozott alapítványunknak a Lions Club Sopron, a Rotary Club Sopron, valamint a Soproni Borlovagok és Borbarátok Egyesülete.

Az adományokat ezúton is köszönjük!

A lisztérzékenység nevű betegséget szeretnénk szűrni a soproni nagycsoportos óvodások körében. Az ehhez szükséges gyakorlatilag egy csepp vérből történő tesztek megvásárlására fogjuk költeni ezt az összeget. A betegség gyakran tünetmentes formában zajlik, és a betegek mintegy fele nem érzékeli a később súlyossá váló betegséget. Az eleinte tünetmentes lefolyás miatt nem mennek el orvoshoz, így nem derül ki a betegség, csak később. Ezért mint minden szűrővizsgálatnak, ennek is az lenne a lényege, hogy minél előbb kiderüljenek a betegségek, és minél előbb lehessen kezelni, még szövődménymentesen, így teljes életet tudnak élni a páciensek.

Forrás: sopronmedia.hu